Blog

Het wondermenu van de gewichtsconsulente….

Ze kwam hardlopend binnen, ze had gehoord dat je hier onder begeleiding af kon vallen.. ze had bij anderen gezien en gehoord dat het werkte. Nou dat wilde zij ook wel. Ze wist al je dat je veel mocht eten en nog voornamer dat je lekker mocht eten..Na de informatieverstrekking en de uitleg van werkwijze werd een afspraak gemaakt voor de intake en de start van het begeleidingstraject. Op deze afspraak was zij nog steeds enthousiast. Ik vertelde haar waar ze de eerste weken op moest gaan letten…. Nou ze ging lachend de deur uit en dat zou zij wel eens doen! 10 kilo minder dat was het doel en dat kon op een fijne manier.

Amper een week na dit 1e gesprek wilde zij er mee stoppen.  Ze werd gek van het ‘’ met voeding bezig zijn’’ .

Tja, je (en ik ook)  zal eerst inzicht in je eigen voedings/eetpatroon moeten krijgen alvorens je er veranderingen in aan kan brengen. Ieder lichaam is anders en ieder lichaam vereist een andere aanpak . Er is geen standaard boekje/schema dat voor iedereen geldt.

Ja je mag veel eten ,nee  je hoeft niet veel te laten maar als je wil weten waar het al jaren fout ging, zul je  zelf ook tijd en energie moeten investeren. Je zal je bewust moeten worden van waar het fout ging, wat je verkeerd deed.  Dat vergt hooguit een paar weken.. Daarna kun je er 100 jaar mee vooruit.

Ik kauw niet kant en klaar voor wat je moet doen/ eten.. Ik leer je zelf ook nadenken want je kunt niet eeuwig bij mij onder begeleiding blijven.

Als je dan een wondermenu van mij verwacht  dan heb je toch het eerste informatiegesprek niet goed opgelet…

Helaas…. als de moed je al in de schoenen zakt als je jezelf moet inventariseren, was je motivatie in het begin wel oprecht? Of hoopte je op een zoveelste belofte van 10 kilo kwijt in 14 dagen zonder er iets voor te doen?  Nou dan kwam overgewicht niet meer voor….

De gewichtsconsulente Zonder wondermenu

 

2 gedachten over “Blog

  1. Melanie Pointl

    Oh ja heeeeeeel herkenbaar!! Helaas zijn we geen wonderdokters, maar adviseurs/coaches..Maar de gedragsverandering vereist wel degelijk eigen inzet, motivatie en kracht, dat verkopen we helaas niet in een wonderpilletje..Goed stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>